Weinig slaap in zicht? Dit doet een slaaptekort met jouw ogen

Even een uiltje knappen doet wonderen voor je gemoed. Maar een goede nachtrust heeft nog veel meer voordelen. Je hebt meer energie, kan je beter focussen en voelt je beter in je vel. Maar wist je dat je met een gezonde slaap ook je ogen een cadeau doet? Een slaaptekort heeft namelijk negatieve gevolgen voor jouw zicht en ogen. Volg maar even mee.

Weinig slaap? Dat heeft gevolgen voor je ogen

Een keer wat minder uurtjes slapen, dat is geen ramp. Maar bij chronisch slaaptekort kan je op korte en lange termijn heel wat hinder ervaren. Herken je deze symptomen? Dan is het slim om hulp te zoeken bij het aannemen van een gezond slaappatroon.

  1. Spastische ogen

Een heel storend euvel. Je ooglid trekt ongecontroleerd samen, waardoor jij je maar moeizaam kan focussen op jouw bezigheden. 

  1. Droge, rode ogen

Ook vervelend: een jeukend en branderig gevoel in je ogen. Hoe hard je ook wrijft of geeuwt, het gaat niet weg. Dat kan zorgen voor irritaties en zelfs ooginfecties.

  1. Wal, wal wal!

Die wallen en kringen onder je ogen, die zie je liever niet verschijnen. Maar hoe minder je slaapt, hoe meer kans je loopt om er minder fris uit te zien. 

Op tijd onder de wol!

Je merkt het: op tijd onder de lakens kruipen heeft heel wat voordelen. Zoek dus hulp als je altijd ligt te woelen en draaien in het midden van de nacht. Een gezonde nachtrust is de eerste stap naar goed zorgen voor je ogen.

Last van droge en geïrriteerde ogen – ook als je lenzen draagt? Spring gerust eens binnen voor advies op maat. Als dat nodig is, verwijzen we je graag door naar je oogarts.